Svendborg overrasker til DM

En personlig oplevelse som tilskuer og rytterhjælper til DM 2023 i SvendborgJeg har været med min datter og hest til DM siden 2017, og da vi hørte, at det i år skulle holdes i Svendborg, blev vi en smule slukørede, for vi elsker Herning, og vi har heller ikke ret langt. Vi har kun en gang tidligere været til stævne i Svendborg, og det var en lidt tom fornemmelse, men vores bekymringer blev gjort til skamme.

(Foto: Fotograf Andreas Hejndorf)


Bilen med hestetrailer efter, rullede ned ad vejen til stævnepladsen. Der var i forvejen udsendt informative mails, som var nemme at overskue samt et rigtig godt kort, så vi var ikke i tvivl om, hvor hesten skulle læses af, og hvor der skulle tjekkes ind. Der var også skilte overalt, så man nemt kunne overskue stævnepladsen.


I indtjek sad der nogle glade, imødekommende hjælpere, og det tog ikke mange minutter før hesten kunne trækkes i køen til godkendelse hos smeden. Køen var lang, men snakken gik. Trods udsigten til den lange kø var smedens humør i top, og der blev tjekket sko og hove. Hos dyrlægetjek var der flere til at udføre opgaven, så det gik meget hurtigt, og inden man nåede at kigge sig omkring, var hestens chipnummer tjekket og dyrlægen havde gennemgået hesten.Ved indtjek fik man at vide, hvilken stald hesten skulle stå i, men ellers måtte man bare selv finde den boks, man ville have. Vi tog en af boksene i den modsatte ende af stævnepladsen i håb om mest mulig ro.


Da DM var i gang, summede pladsen af liv og glade mennesker. Der blev snakket på kryds og tværs, og det var virkelig fedt, at der ikke var så langt mellem stalde, folde, stævneplads, boder mm. Selv om man lige skulle snuse lidt i boderne, kunne man sagtens følge med på banen, eller man kunne stå i kø til at købe mad, mens man kunne se dem, der red på banen.

(Foto: Privat)


Der var opsat stole, borde og at par tribuner, hvor der var god mulighed for at have overblik over hele ovalbanen. Blev varmen for slem, kunne man trække ned under nogle smukke birketræer.


En ny opvarmningsbane meget tæt på collectingring og ovalbane var lavet til stævnet, men der kunne også varmes op på stier i området, som også var skiltet. Passporet syntes at være virkelig godt, da der blev redet lynhurtige tider. Måske manglede der lige lidt afløb til 250 meter pas, da flere ryttere endte ude i græsset, da passporet endte.

(Foto: Privat)


Var man sulten, kunne man købe billig mad i teltet, som blev betjent både af store og små, der tog arbejdet meget alvorligt. Fantastisk at se de yngste øve matematik på bedste vis, selv om de ikke mente, at det var deres yndlingsfag.


Sikke et arbejde at lave sådan et stævne. Jeg er vildt imponeret. Det var den bedste stemning, og det var så hyggeligt, måske fordi det hele var så tæt? Stævnet bar helt klart præg af, at der var styr på tingene, og det hele var gennemtænkt til mindste detalje. Hatten af for dem der stod bag og for alle hjælperne.


Tusind tak for et virkelig godt stævne.