Gammel kone – ung hest

Skal, skal ikke, skalFor snart 12 år siden købte jeg den skønneste vallak Otur fra Hindbjerghus. Det var en drøm, der gik i opfyldelse. Jeg havde næsten ikke turdet drømme om at få en hest som ham, men det lod sig alligevel gøre. Da han for knap to år siden rundede de 20 år, syntes jeg, at det var tid til at lede efter en hest, der på et tidspunkt kunne tage over, når Otur skulle på pension.


Min plan var at finde en hest, der kunne lidt i forvejen og var stævneklar. Jeg elsker at nørde med småting i ridningen og elsker skridtarbejde, så derfor passede det godt med en hest, der var uddannet noget. Men sådan gik det ikke helt.

Min underviser sendte mig et link til en hest, der var til salg. 5 år gammel vallak. Først tænkte jeg, at det ikke var noget, men så så jeg en video, hvor vallakken skridtede og blev alligevel lidt nysgerrig. Jeg fik tilsendt mere video og tog efterfølgende ud at se ham.


Jeg har igennem mit liv med heste prøvet mange heste og også haft mange heste, så jeg er med tiden blevet hurtig til at mærke, om jeg passer med hesten. Da jeg fandt min første islænder (i 2005), var det nummer 35 jeg prøvede. Men den her vallak, -åh så dejlig. Jeg sad bare så godt på ham, selv om han ikke var redet så meget og var en ranglet, langbenet fyr. Jeg var ”solgt”. Ham måtte jeg have.


Så jeg købte en ung hest uden så meget uddannelse. Jeg er simpelthen så glad for ham. Han er skør, fræk og sjov, og så sidder man fantastisk på ham. Jeg har flere gange tænkt, at jeg burde have købt en ældre, men jeg knuselsker ham og stille rider vi mod mere stabilitet. På et tidspunkt kommer vi nok også til et stævne, men det går lidt langsomt.


Bare at se ham på folden gør mig helt glad inden i :-D