profil

Vi er en familie med stor interesse for den islandske hest.


Vores familie er bestående af Søren og Mette, og vores børn. Mette er også forfatteren bag hestebogserien Hestedrømme, som hele familiens heste har givet inspiration til. Vi flyttede på ejendommen Laanumgaard i 2002, hvor vi lavede hestestald og folde til et par dressurheste.


I 2005 år siden skiftede Mette sin dressurhest ud med en islandsk hest, og siden er der kommet flere af den slags her på stedet og Søren begyndte at ride også. Grunden til at skifte til islandsk hest var tanken om at kunne ride en tur i området en gang i mellem, men da den første islandske hest var prøvet, var der masser at lære for at kunne tølte der udad:-) Derfor skulle der undervisning til og en helt ny verden åbnede sig med både kåringer, stævner, avl, klubber og hygge.


Vores datter, Sine, er en ihærdig stævnerytter og har i flere år deltaget ved DM. I 2018 blev hun danmarksmester i speedpas for juniorer, og i 2019 vandt hun bronze i samme diciplin. Hun var også kvalificeret til DM 2020 med sin pashest, men pga Corona blev DM aflyst. I 2021 fik hun bronze i både speedpas og P1, 250 m fra startboks samt en fjerdeplads i stilpas. Hun deltog i DM Gædingakeppni i september 2021, hvor hun og hesten Otur blev 2'er i B finalen <3 I 2023 blev Sine og Esja placeret i alle tre pasklasser.

Sine har startet sit eget team, hvor hun underviser både i ridning og teori (Team Laanumgaard). Der er seks ryttere på holdet pt.

Alle vores heste er dagligt i kontakt med mennesker og går i en flok med flere aldersgrupper repræsenteret, så der er voksne heste til at opdrage de yngre.Hestene går på stejle skrænter og bakker, hvor de kan tumle og får meget motion ved at gå frem og tilbage mellem stald og mark. Om vinteren fodrer vi 4-5 gange i løbet af dagen, så hestene altid har lidt at spise og pille i. Grovfoderet er både hø og wrap. Fuldfoderet er forskelligt fra hest til hest alt efter, hvad de har brug for.

Foto: her på gården er vi tre generationer, der rider. Her er det "mormor" på 76 år.På sigt er det meningen, at der skal udbydes hesteassisteret terapi, da Mette har en uddannelse omkring dette. Mette har også været på Aspirant uddannelse ved DI og vil gerne fortsætte mod B-Instruktør uddannelsen.