Udannelse til aspirant ved di





”Hvis du tror du kan eller ikke kan, -har du ret” - Henry Ford



I flere år har jeg gået og drømt om at uddanne mig til B-instruktør. Jeg tog også det første step – basiskurset for flere år siden, men så kom jeg ligesom ikke videre.

Tænk, hvis nu det var for svært. Hvis jeg ikke kunne gøre det ordentligt. Hvis andre synes jeg var for dårlig til det. Hvis mine venner tænkte: ”Du er da skør, det er du da slet ikke god nok til”….





Foto: Mette Damm Bak/Privat


Inden kursets start modtog jeg en lang litteraturliste samt praktiske informationer. Heriblandt en liste med mine medkursister. Ikke et eneste navn på listen, kendte jeg, og det gjorde mig lidt ekstra nervøs, men ikke længe efter fik jeg en besked fra hende, jeg skulle dele værelse med, og pludselig glædede jeg mig ekstra meget og følte allerede, at jeg kendte en af de andre. Kurset foregik over fire dage. Det vil sige fire hele dage med læring om heste. Det var fuldstændig fantastisk og ikke mindst, fordi det foregik i de bedste rammer på Vilhelmsborg med dejlig stald, baner, værelser og ikke mindst lækker mad fra Café Vilhelmsborg.


Jeg fandt også ret hurtigt ud af, at jeg var havnet i det bedste selskab blandt mine medkursister. En af de ting som jeg havde spekuleret mest over var, at vi skulle undervise hinanden, og at det kunne føltes lidt pinligt, hvis de andre var meget dygtigere ryttere end jeg. Der var heldigvis ingen grund til bekymring, da det slet ikke føltes mærkeligt, for det var jo noget, som vi alle skulle, og alle var åbne og modtagelige for denne opgave.





Foto: Mette Damm Bak /privat


I løbet af ugen skulle alle kursister også lave en oplæg om et emne, der blev givet ved udtrækning. Det emne jeg fik, var ”Det lodrette sæde”, hvilket jeg var ret godt tilpas med. Det var virkelig spændende at høre alle de andre oplæg, deres måde at forklare på og høre deres løsninger til forbedringer i forhold til deres emner.


Som dagene skred frem, opbyggede der sig en del spænding omkring den foreliggende rideprøve. En rideprøve som skal bestås, hvis man vil videre til B Instruktør. Indholdet i rideprøven var b.la selvstændigt løsgørende arbejde i skridt og tølt, schenkelvigning, forpartsvending, remontesæde i trav og galop, letridning mm. Heldigvis klarede Otur og jeg os igennem, og jeg var virkelig glad.


Efter hjemkomsten skulle der afleveres en skriftlig opgave på 4-6 sider om et selvvalgt emne (20 mulige emner). Jeg valgte at skrive om tølt, sæde og indvirkning, som jeg heldigvis også bestod. Det var nogle virkelig gode dage, og om man er interesseret i at blive underviser eller fortsætte til C træner eller ej, så lærer man virkelig meget af sådan et kursus og ovenikøbet lærer man så mange nye hestefolk at kende. Det er jeg virkelig taknemlig for og håber, at jeg møder dem alle til B Instruktør uddannelsen.