Skal du til Icehorse Festival 2022?





6.januar 2022



Skal du til Icehorse Festival? Eller er du ikke helt sikker endnu? Måske har du aldrig været til det?


I denne artikel vil du få et indblik i hvad Icehorse Festival er, hvordan publikum oplever det og hvordan det er at være rytter der samt at kende nogen der skal ride.


Tilmeldingen til Icehorse Festival 2021 er i gang. På Facebook har der været flere opslag fra lokalklubber og private, der bestiller billetter sammen for at få en fed hesteoplevelse i Herning den 7.-10.april.





"Se alle de nye ting, der ”rør sig” og er i samtlige stande."

Fifla.dk har også snakket med rytter Trine Høyer Andersen, som kommer fra Sjælland. En af grundene til, at hun tager den lange tur til Midtjylland til Icehorse Festival, er den gode stemning, og at, selvom det er et stort arrangement/stævne, er alle nede på jorden



Hun synes også, at det er også dejligt, at det er indendørs ”Jeg tager til IceHorse med min familie, mand og to børn, og så møder vi altid en masse vi kender,” fortæller Trine og fortsætter: Jeg kommer ikke for at se bestemte ekvipager, men man har jo altid sine favoritter.” Et af de steder, som Trine bruger rigtig meget tid ved, er standene! Hun elsker at gå og se alle de nye ting, ”der rør” sig og er i samtlige stande, både forsikringstanden, den med hestebiler, hestefoder og udstyr. Mest for bare at kigge og snakke. ”En ting, der dog kunne mangle, er glutenfri mad,” afslutter Trine.





Nils-Christian Larsen - ”Ham bliver man bare i godt humør af at se.”

Fifla.dk har også snakket med rytter og tidligere deltager ved Icehorse Festival Lea Grønbæk som fortæller, at hun og familien har valgt at tage til Icehorse Festival af flere grunde. En af grundene er beliggenhed. I forhold til hjemmeadressen er det nemlig perfekt, når man har små børn. En anden grund er, at Icehorse er for bredden af ekvipager, hvor det ikke kun er eliten, der kan tilmelde sig. Det synes Lea er rigtig dejligt med så stort et stævne.


Når Lea rykker mod Icehorse Festival næste år, er det sammen med familien som rummer to voksne og to børn, samt Leas mor og morens mand. Lea er begejstret for arrangementet, og synes der er rigtig mange gode tiltag ved det. B.la er det fantastisk, at bane og boder ligger lige op ad hinanden, så man kan følge med på banen, selv om man også lige oser rundt i “gaderne”, fortæller hun med et smil og tilføjer: ”Derudover synes jeg, at det er yderst spændende med de Clinics som løbende afholdes over dagene.” En af dem som Lea og familien kommer for at se, er Nils-Christian Larsen. ”Ham bliver man bare i godt humør af at se, og jeg håber også, at Dans frá Álfholum og Kristian Tofte Ambo kommer,” siger Lea og fortsætter: ”Jeg glæder mig også særligt til hingsteshowet, hvor det altid er fedt at se hingstene i aktion, i stedet for kun at læse om dem via kåringsresultater, når man kigger efter hingst til sin hoppe.”



Til spørgsmålet om der bruges tid i standene svarer Lea, at hun nok må indrømme, at der bliver brugt en del tid der, så derfor bliver der sparet lidt op inden. Det er hun allerede i gang med, da hun har solgt godt ud af diverse rideudstyr OG heste de sidste par år, da hendes liv har været dedikeret til småbørn i stedet.


Så nu har hun brug for at få “provianteret” lidt igen, så hun har et godt fundament at starte sin unghoppe op på. ”Så gode tilbud på det jeg mangler, vil jeg helt sikkert gå på jagt efter til Icehorse,” fastslår hun. ”Det eneste vi har snakket om, at der godt kunne mangle til Icehorse, er nogle bedre madmuligheder. Det hørte vi også fra flere sidste gang, vi var afsted. Men det er vist også det,” afslutter hun.





(Foto: Privat/Lea)


Samvær og nørderi i topklasse.

Fifla.dk har også snakket med ungrytter Laura Hedegaard, som også skal til Icehorse Festival. Laura fortæller, at hun drager til Icehorse Festival, fordi hun elsker samværet med andre hestetosser og for at nørde i heste. Det gør hun sammen med Team VR, som hun er en del af. Sammen, bestiller de billetter og følges ad for at tilbringe flere dage med hestenørderi og snak. Noget af det Laura bedst kan lide, er alle de gode heste der er at se på.



Det er egentlig ikke bestemte ekvipager, hun kommer for at se, men udtaler også at: ”Sådan nogle som Siggi Oli og Søren Madsen er det altid spændende at se ride.” Noget af Lauras tid bruges også på at kigge i standende, men det er mest, hvis hun mangler noget bestemt, eller der er gode tilbud. En ting som Laura nævner til forbedring, kunne være at man havde mulighed for at overvære nogle clinics eller foredrag, ligesom der er til store hestedag fx.





(Foto: Privat/Tenna Billede af: Mathilde Tennas datter lige inden hun fylder 12 år)


Summer rundt hele dagen, følger med på banen, passer de heste, som de har med.

Fifla.dk har snakket med fire af dem, der allerede har købt billet. En af dem er ponymor og rytter Tenna Hudlebush Vestergaard, som fortæller, at hun har valgt at tage til Icehorse Festival, da hun håber på at skulle se sin datter ride. Det er nemlig årets allerførste ranglistestævne, og hun og datteren har gået hele vinteren og glædet sig til at komme ud igen, og se hvad vinterens træning giver af resultater. Samtidig med at være sammen med gode venner og se gode ekvipager, mens man nyder livet omkring den islandske hest.


Dagene i messecenter Herning skal Tenna bruge sammen med sin datter, folk fra de forskellige teams datteren er med på, nye som gamle venner med fælles interesse i den islandske hest. Tenna forklarer, at de plejer at være en flok på ca. 20 personer, der bestiller billetter sammen. For Tenna er det bedste ved stævnedagene i det midtjyske stemningen. Tenna m.fl overnatter på pladsen og summer rundt hele dagen, følger med på banen, passer de heste, som de har med. Der kigges og shoppes i alle de gode stande og ellers hygger hun sig med venner og får en masse hestesnak.


Tenna elsker at gå rundt i standområdet og se, hvad der er kommet af nye ting, som man ikke kan leve uden 😉 Til spørgsmålet om Tenna kommer for at se nogle bestemte ekvipager, svarer hun, at hun kommer for at se og heppe på sin datter, hendes teamkammerater og andre bekendte. Det er også spændende at se, hvad der er kommet af nye ekvipager og ikke mindst se “gamle” kendinge gi’ den gas, tilføjer hun. Hvis noget skulle være anderledes ved Icehorse, foreslår Tenna, at det kunne være fedt, hvis der blev lagt lidt mere vægt på de unge ryttere, helt fra tilmelding til finaler. Man savner at de får mulighed for at være med på lige fod som senior.


Forhåndstilmeldinger bliver givet på baggrund af ranglister, som kun meget få af de unge kommer med på. Når tilmeldingen officielt starter, er det en kamp mellem de heldige, om de få pladser der er tilbage i A-klasserne, hvilket er vildt stressende og ofte dybt frustrerende. En frustration som hun ved, at hun deler med mange forældre og ryttere gang på gang. Når de unge så er så heldige at få plads, skal de ride sammen med seniorerne og har dermed meget små chancer for at ride finaler. Mange juniorer og ungryttere prøver deres første finaler til DM. Til et stævne af Icehorse Festivals størrelse burde det være muligt med en opdeling, så de unge ryttere havde større chancer for at få træning i finaler, og dermed blive bedre rustet når og hvis, de skal ride finaler til DM.