(Foto: Privat/Tenna Billede af: Mathilde Tennas datter lige inden hun fylder 12 år)
Summer rundt hele dagen, følger med på banen, passer de heste, som de har med.
Fifla.dk har snakket med fire af dem, der allerede har købt billet. En af dem er ponymor og rytter Tenna Hudlebush Vestergaard, som fortæller, at hun har valgt at tage til Icehorse Festival, da hun håber på at skulle se sin datter ride. Det er nemlig årets allerførste ranglistestævne, og hun og datteren har gået hele vinteren og glædet sig til at komme ud igen, og se hvad vinterens træning giver af resultater. Samtidig med at være sammen med gode venner og se gode ekvipager, mens man nyder livet omkring den islandske hest.
Dagene i messecenter Herning skal Tenna bruge sammen med sin datter, folk fra de forskellige teams datteren er med på, nye som gamle venner med fælles interesse i den islandske hest. Tenna forklarer, at de plejer at være en flok på ca. 20 personer, der bestiller billetter sammen. For Tenna er det bedste ved stævnedagene i det midtjyske stemningen. Tenna m.fl overnatter på pladsen og summer rundt hele dagen, følger med på banen, passer de heste, som de har med. Der kigges og shoppes i alle de gode stande og ellers hygger hun sig med venner og får en masse hestesnak.
Tenna elsker at gå rundt i standområdet og se, hvad der er kommet af nye ting, som man ikke kan leve uden 😉 Til spørgsmålet om Tenna kommer for at se nogle bestemte ekvipager, svarer hun, at hun kommer for at se og heppe på sin datter, hendes teamkammerater og andre bekendte. Det er også spændende at se, hvad der er kommet af nye ekvipager og ikke mindst se “gamle” kendinge gi’ den gas, tilføjer hun. Hvis noget skulle være anderledes ved Icehorse, foreslår Tenna, at det kunne være fedt, hvis der blev lagt lidt mere vægt på de unge ryttere, helt fra tilmelding til finaler. Man savner at de får mulighed for at være med på lige fod som senior.
Forhåndstilmeldinger bliver givet på baggrund af ranglister, som kun meget få af de unge kommer med på. Når tilmeldingen officielt starter, er det en kamp mellem de heldige, om de få pladser der er tilbage i A-klasserne, hvilket er vildt stressende og ofte dybt frustrerende. En frustration som hun ved, at hun deler med mange forældre og ryttere gang på gang. Når de unge så er så heldige at få plads, skal de ride sammen med seniorerne og har dermed meget små chancer for at ride finaler. Mange juniorer og ungryttere prøver deres første finaler til DM. Til et stævne af Icehorse Festivals størrelse burde det være muligt med en opdeling, så de unge ryttere havde større chancer for at få træning i finaler, og dermed blive bedre rustet når og hvis, de skal ride finaler til DM.